24. 3. 2009

Tiramisu Jarkin sen

Suroviny:200 g piškót, 2 dl kávy, 1 PL kryštálového cukru, kakao, 4 vajcia, 1 – 2 PL kryštálového cukru, 500 g syra mascarpone, 1 dl mandľového likéru  

Postup:Žĺtky rozšľaháme, pridáme cukor a vyšľaháme hustý krém. Za stáleho miešania pridávame syr mascarpone a do dohladka vyšľahanej masy opatrne vmiešame sneh z bielkov. Polovicu piškót namočíme do osladenej kávy, vyložíme nimi dno misy, pokvapkáme ich likérom a zakryjeme polovicou krému. Ďalšiu vrstvu opäť tvoria v káve namočené piškóty, pokvapkané likérom. Potrieme ich druhou polovicou krému a dezert posypeme preosiatym kakaom. Tiramisu dáme do chladničky stuhnúť a odstáť

Žiadne komentáre: