13. 3. 2009

Talianska rajčinová polievka

Suroviny:3 dl vody 
30 g drobných cestovín 
1 l 100 % rajčinovej šťavy (džúsu) 
1 lyžička škrobu 1 lyžička oregana 
1 – 2 lyžičky bazalky 
1 lyžička soli 1 lyžička solčanky  1 lyžica hnedého cukru (môže sa vynechať) 
 3 strúčiky cesnaku (podľa chuti môže byť i viac) 
olivový olej 
1 biele tofu ,pažitka alebo iná vňať

Postup:Vo vode chvíľu povaríme cestoviny. Pridáme rajčinovú šťavu, škrob, oregano, bazalku, soľ, solčanku, cukor, zamiešame, privedieme do varu a varíme do uvarenia cestovín.Pri podávaní do každej porcie na tanieri primiešame 1 lyžicu olivového oleja, posypeme strúhaným tofu a pažitkou. Podávame s cesnakovými hriankami.
    


Žiadne komentáre: