17. 3. 2009

Špagety pre labužníkov

Suroviny:500 g špagiet
2 nožičky domácej klobásy
2 väčšie cibule
150 g paradajkového pretlaku
3-4 lyžice jemného alebo pikantného kečupu
0,5 dl vody
200 g postrúhaného eidamu alebo iného tvrdého syra
2-3 lyžice oleja,
soľ
čierne mleté korenia
Postup:Na rozohriatom oleji speníme posekanú cibuľu, pridáme klobásu pokrájanú na kolieska a tie prekrojíme ešte napoly. Dobre ich opražíme, pridáme pretlak rozriedený vodou, posolíme, okoreníme a za občasného miešania podusíme. Nakoniec premiešame ešte s kečupom. Podľa návodu uvaríme v slanej vode špagety, scedíme ich, premiešame s pár kvapkami oleja, aby sa nezlepili a rozdelíme na nahriate taniere. Polejeme ich paradajkovo-klobásovou zmesou a posypeme strúhaným syrom.

Žiadne komentáre: