Suroviny:600g špagiet
600g miešaného mletého
mäsa
50g masla
1 väčšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
100g paradajkovej šťavy
30 – 50g paradajkového pretlaku
100ml červeného vína
2 mrkvy
soľ
korenie
mäsový vývar
petržlenová vňať
rozmarín
tvrdý syr, parmezán
Postup:Na oleji opečieme nasekanú cibuľku s pretlačeným cesnakom, pridáme nahrubo pomleté mäso a prudko opečieme. Pridáme paradajkovú šťavu s pretlakom, nastrúhanú mrkvu, červené víno a dochutíme. Dusíme asi hodinu a priebežne podlievame troškou vývaru. Pred dokončením pridáme petržlenovú vňať posekanú na drobno a maslo. Uvaríme špagety, polejeme pripravenou zmesou a podávame posypamé strúhaným syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára