14. 3. 2009

Špagety Bolognese

Suroviny:600g špagiet 
600g miešaného mletého 
mäsa 
50g masla 
1 väčšia cibuľa 
2 strúčiky cesnaku 
100g paradajkovej šťavy 
30 – 50g paradajkového pretlaku 
100ml červeného vína 
2 mrkvy 
soľ 
korenie 
mäsový vývar 
petržlenová vňať 
rozmarín 
tvrdý syr, parmezán
Postup:Na oleji opečieme nasekanú cibuľku s pretlačeným cesnakom, pridáme nahrubo pomleté mäso a prudko opečieme. Pridáme paradajkovú šťavu s pretlakom, nastrúhanú mrkvu, červené víno a dochutíme. Dusíme asi hodinu a priebežne podlievame troškou vývaru. Pred dokončením pridáme petržlenovú vňať posekanú na drobno a maslo. Uvaríme špagety, polejeme pripravenou zmesou a podávame posypamé strúhaným syrom.

Žiadne komentáre: