18. 3. 2009

Slimáky

Suroviny:50dkg hladkej múky, 35 dkg masla, 2 žĺtka,soľ, 10 dkg syra - eidamská tehla, nastrúhame na hrubo, kvások z droždia a 1 dcl mlieka na cesto. Na potretie a posypanie 5 dkg syra a 1 celé vajce.  

Postup:Spracujeme na cesto, necháme podkysnúť. Potom cesto sformujeme do tvaru valca a rozdelíme na 8 kusov.Každý kúsok rozvaľkáme na okrúhlu placku, ktorú radielkom alebo nožom rozdelíme na 16 kusov.( Cez stred - na polovicu, na štvrtiny, atď...) Stred kruhu natrieme bielkom a kruhové výseče skrútime do stredu. Poukladáme na plech,potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme 5 dkg syra.

Žiadne komentáre: