11. 3. 2009

Sliepka na karí

Suroviny:1 sliepka (kura)
2 cibule
1 bobkový list
celé čierne korenie
3 PL masla
4 PL hladkej múky
150 g sterilizovaného hrášku
150 ml sladkej smotany
soľ, mleté čierne korenie
1 PL karí korenia
citrónová šťava
Postup:Mäso, cibuľu, celé čierne korenie, bobkový list – uvaríme, vyberieme a necháme vychladnúť. Alebo takto môžeme pripraviť aj mäso zo zeleninovej polievky.
 Uvarené, vychladené mäso oberieme z kostí, nakrájame na kúsky. V rajnici roztopíme maslo, opražíme na ňom nadrobno pokrájanú druhú cibuľu, posypeme múkou, korení a karí korením a chvíľu popražíme. Zalejeme troškou vývaru. Do omáčky vložíme pokrájané mäso a odkvapkaný hrach z konzervy, dochutíme soľou, a citrónovou šťavou. Hotové zjemníme sladkou smotanou.

Žiadne komentáre: