Suroviny:200g tmavej horkej čokolády
150g masla
200g práškového cukru
6 žĺtkov
6 bielkov
100g múky
100g čokolády na varenie
100g tuku Cera
Postup:Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme polámanú čokoládu roztopenú vo vodnom kúpeli a miešame až do zhustnutia. Nakoniec postupne pridáme múku a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do tortovej formy vymastenej tukom a vysypanej hrubou múkou, vložíme do mierne vyhriatej rúry. Pečieme asi 60 minút na 170°C (plyn 3). Po vychladnutí rozkrojíme korpus na polovicu (niťou) naplníme marhuľovým džemom. Polejeme čokoládovou polevou z rozpustenej čokolády a tuku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára