14. 3. 2009

Sacherova torta

Suroviny:200g tmavej horkej čokolády 
150g masla 
200g práškového cukru 
6 žĺtkov 
6 bielkov 
100g múky 
100g čokolády na varenie 
100g tuku Cera
Postup:Maslo s cukrom a so žĺtkami vymiešame do peny, pridáme polámanú čokoládu roztopenú vo vodnom kúpeli a miešame až do zhustnutia. Nakoniec postupne pridáme múku a tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Cesto nalejeme do tortovej formy vymastenej tukom a vysypanej hrubou múkou, vložíme do mierne vyhriatej rúry. Pečieme asi 60 minút na 170°C (plyn 3). Po vychladnutí rozkrojíme korpus na polovicu (niťou) naplníme marhuľovým džemom. Polejeme čokoládovou polevou z rozpustenej čokolády a tuku.

Žiadne komentáre: