24. 3. 2009

Rýchla mandarinková torta

Suroviny:3 vajcia,150 g kryštálového cukru,120 g polohrubej múky, 500 ml smotany na šľahanie, dva mandarínkové kompóty,dva vanilkové pudingové prášky bez varenia,75 g 50 g čokolády na varenie  

Postup:Celé vajcia vyšľaháme s cukrom dopenista, postupne vmiešame múku. Cesto vylejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Do veľkej nádoby, ktorá má vrchnák a dá sa tesne uzavrieť, vlejeme smotanu, kompót aj s nálevom, pridáme pudingové prášky, prikryjeme a trikrát s nádobou zatrepeme. Vychladnutý korpus vložíme späť do formy, potrieme pudingovou zmesou a na niekoľko hodín odložíme na chladné miesto. Keď stuhne, ozdobíme tortu ovocím a strúhanou čokoládou.

Žiadne komentáre: