16. 3. 2009

Ryba na koriandri

Suroviny:1 pleskáč , 5 citrónov, 2 dl olivového oleja, 1 PL čerstvej posekanej vňate koriandra (alebo 2 KL koriandrových zrniek), soľ, mleté čierné korenie, mleta sladka paprika
Postup:Očistenú, vykuchanú, šupín zbavenú, umytú a osušenú rybu osolíme, okoreníme aj polovicou koriandra aj zvnútra, kožu priečne narežeme, vložíme do pekáča vyloženého kolieskami 
citrónov. Potom rybu osolíme, okoreníme, poprášime paprikou, obložíme koleskami citróna, posypeme zvyškom koriandra, polejeme olejom a upečieme v rúre pri 200 C. Po 15 min. znížime teplotu na 160 C. Môžeme podliať vodou. Dopečieme za občasného polievania výpekom.

Žiadne komentáre: