24. 3. 2009

Pruhovaný krémeš

Suroviny:2 lístkové cestá, 4 Zlaté klasy, 3 práškové šľahačky + mlieko, 2 stužovače šľahačky, 10 bielkov, 1 l vody, 300 g kryštálového cukru, 300 g čokolády na varenie a 100 g pokrmového tuku 

Postup:Obe rozvaľkané lístkové cestá pečieme na vodou potretých plechoch pri 220°C asi 20 min. 3/4 l vody privedieme do varu, vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy a cukor. Zmes prilejeme do vriacej vody, uvaríme z nej hustý krém a necháme ho vychladnúť. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame do krému. Šľahačku pripravíme podla návodu spolu so stužovačmi. Na prvý plát upečeného cesta rozotrieme plnku do výšky asi 3cm. Na ňu rovnakým spôsobom natrieme šľahačku a prekryjeme druhým cestom. Čokoládu spolu s pokrmovým tukom roztopíme vo vodnom kúpeli a polejeme ňou povrch zákusku. Takto pripravený dezert dáme stuhnúť na 1 hod. do chladničky. Pruhovaný krémeš naporcujeme na rovnaké kúsky, ešte zľahka pocukrujeme

Žiadne komentáre: