Suroviny:75 g masla, 150 g hladkej múky, 2-3 lyžice studenej vody, štipka soli
Na plnku: 300 ml pomarančovej šťavy
plus ešte šťava z 2 pomarančov a 1 citróna
5 lyžíc maizeny
1 ½ dl studenej vody
3 žĺtky
50 g masla
Navrch: 3 bielky
150 g jemného kryštálového alebo práškového cukru
4 kandizované plátky pomaranča
škoricový cukor
Postup:Maslo a hladkú múku spracujeme na mrveničku, pridáme studenú vodu a vymiesime dohladka. Zabalíme do mikrotenu a dáme schladiť. Vychladené cesto rozvaľkáme, vystelieme ním formu a dáme predpiecť na 10 – 15 minút. Medzitým zohrejeme pomarančový džús s cukrom, pridáme strúhanú kôru a šťavu z pomarančov a citróna, pridáme maizenu vymiešanú so 150 ml studenej vody na pastu a ešte spolu zohrejeme. Odtiahneme, primiešame žĺtky, maslo a navrstvíme na predpečený korpus. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a postupne do nich zašľaháme cukor. Ozdobne nastriekame na koláč kopčeky, pomedzi ne dáme po kúsku kandizovaného pomaranča, jemne poprášime štipkou škorice a zapečieme do ružova.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára