Suroviny:cukety - veľké alebo stredne veľké
cibula
petržalová vňať
300 g mletého mäsa
1 vajce
1 ČL ostrej horčice
sladká paprika
strúhaný muškátový oriešok
soľ
mleté čierne korenie
vegeta
majoránka
cesnak podľa chuti
oregano
nastrúhaný eidam
pretlak
Postup:Cukety umyjeme, pozdĺžne prepolíme a vydlabeme vnútro. Dužinu pokrájame na malé kocky. Ak sú cukety stredne bveľké, použijeme všetku dužinu, pri veľkých cuketách použijeme len dužinu bez zrniečok - zrniečka vyhodíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájaný cesnak ( nie pretlačiť - chuť by bola príliš výrazná ), posekanú petržlenovú vňať. K tomu pridáme mleté mäso, ktpré okoreníme všetkými koreninami, soľou a horčicou, pridáme vajíčko a dobre vymiešame. Plnkou naplníme vydlabané cukety. Nakoniec ich posypeme strúhaným eidamom a posypeme oreganom.Rajčiny nakrájame na tenké kolieska, položíme na plech pokvapkaný olivovým olejom, posypeme nasekaným cesnakom a oreganom, podlejeme trochou vody. Ak máme pretlak, rozriedime ho s trochou vody, dochutíme soľou a cukrom a oreganom.Na rajčiny/rajčinový pretlak položíme plnené cukety a zakryjeme alobalom .
Pečieme na 200-220 stupňoch asi 1 hodinu - cukety musia byť mäkké. Dopekáme odokryté, aby syr získal trošku kôrku.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára