17. 3. 2009

Pikantná čínska polievka

Suroviny:500g predného hovädzieho mäsa 
100g zelenej fazuľky 
10g čiernych čínskych húb
1 PL vodky alebo slivovice 
1 PL sójovej omáčky 
1 ČL octu 
4 hrnčeky bujónu 
1 ČL soli 
2 ČL hladkej múky 
1 PL vody 
1 ČL mletého čierneho korenia 
štipka mletého čili.
Postup:Mäso pokrájame na malé kúsky, vložíme do vriaceho bujónu, pridáme pokrájanú zelenú fazuľku spolu s hubami a varíme 20 minút. Potom pridáme všetky ostatné prísady a varíme, až kým mäso nezmäkne. Hladkú múku rozmiešame s vodou a vmiešame do polievky. Za stáleho miešania varíme, kým polievka nezhustne. Nakoniec posolíme.

Žiadne komentáre: