Suroviny:500g predného hovädzieho mäsa
100g zelenej fazuľky
10g čiernych čínskych húb
1 PL vodky alebo slivovice
1 PL sójovej omáčky
1 ČL octu
4 hrnčeky bujónu
1 ČL soli
2 ČL hladkej múky
1 PL vody
1 ČL mletého čierneho korenia
štipka mletého čili.
Postup:Mäso pokrájame na malé kúsky, vložíme do vriaceho bujónu, pridáme pokrájanú zelenú fazuľku spolu s hubami a varíme 20 minút. Potom pridáme všetky ostatné prísady a varíme, až kým mäso nezmäkne. Hladkú múku rozmiešame s vodou a vmiešame do polievky. Za stáleho miešania varíme, kým polievka nezhustne. Nakoniec posolíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára