18. 3. 2009

Papuče

Suroviny:Cesto: 8 žĺtkov, 1 tuhé maslo /musí byť pravé 250 g /, 30 dkgl hladkej múky špeciál
Plnka: 8 bielkov, 30 dgk práškového cukru, 30 dkg mletých orechov
Postup:Cesto spracujeme a robíme guľky veľkosti orecha. Poukladáme ich vedľa seba do mikroténového vrecka /najlepšie aj s nejakým podnosom/ a vložíme do chladničky. / od večera do rána/.
Z 8 bielkov a 30 dkg práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 30 dkg orechov a zľahka premiešame.Guľky postupne vyberáme z chladničky a rozvaľkáme na pomúčenej doske na ovál.Do stredu dáme s polievkovou lyžicou plnku, cesto preložíme, kraje postláčame palcom aby sme získali pekný tvar ešte dokrojíme pohárom.Poukladáme na vymastený a múkou vysypaný plech,potrieme rožšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre nie veľmi rýchlo.
Po upečení obalíme v zmesy práškového a vanilkového cukru.

Žiadne komentáre: