23. 3. 2009

Oškvarkové pagáče

Suroviny:60 dkg hladkej múky
2 žĺtka
2 lyžice bravčovej masti
1 smotana (33 %-ná, nechať zhustnúť)
3 dkg droždia
mlieko podľa potreby
soľ
40 dkg mletých oškvarkov
vajce na potieranie
Postup:Droždie necháme vykysnúť vo vlažnom mlieku.Z múky, žĺtkov, masti, smotany, soli, kvásku a zvyšku mlieka vypracujeme cesto podobné ako na koláč a vyvaľkáme ho. Natrieme naň pomleté škvarky, poskladáme.Znova vyvaľkáme a poskladáme, opakujeme 3x.Po poslednom poskladaní necháme cesto odpočinúť aspoň hodinu. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku prsta, vykrajujeme pagáče, potrieme vajcom a upečieme.

Žiadne komentáre: