23. 3. 2009

Morčacie rezančeky s fazuľou mungo.

Suroviny:400g morč.pŕs/kuracie, príp.vykostené stehná/, 100g fazuľ.klíčkov mungo, 3PL olej, 1PL škrob.múčka, 1KL sój.omáčka, 1KL čerstvý ďumbier, 1vajce, 1 pór, 1 mrkva, 2dcl vývar,soľ,ml.biele korenie,sezam.  

Postup:Mäso sa pokrája na rezančeky, vloží sa do misky, pridá sa škrob.múčka rozmiešaná v 1 dcl vývaru,vajce,ďumbier.Premieša sa a dá do chladničky na pol hodiny.Na oleji opražíme por,pridáme na rezančeky pokrájanú mrkvu,odležané mäso,opečieme,podlejeme zvyšným vývarom a dusíme domäkka.Pridáme fazuľ.klíčky,sezam chvíľu podusíme,ochutíme sój.omáčkou,korením,soľou.

Žiadne komentáre: