Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
23. 3. 2009
Lasagne zo zelenou fazulkou
Postup:Zelenú fazuľku pokrájanú a odfúzenú dáme na lyžicu masla nechať trošku "poskákať" v hrnci, pridáme pretlačený cesnak, podlejeme vodou, ale len tak, aby bola zaliata, dusíme najskôr bez soli, občas pomiešame, podlejeme vždy do utopenia fazuľky. Keď je mäkká dáme soľ, trošku bieleho, čerstvo zomletého korenia, necháme ešte asi 10 min.dusiť, aby voda "ušla". Lasagne napolovicu uvarené naukladáme na dno pekáča ( alebo zapekacej misy), spodok potrieme olejom, na lasagne, uložime fazuľku, znovu lasagne a pokračujeme, kým nevymrháme všetky suroviny. Medzitým rozšľaháme smotanu s rozmrveným plesnivým syrom a 2-3 vajíčkami a vylejeme na lasagne. Vrch ozdobíme buď pažítkou, alebo čerstvou rozmrvenou bazalkou, alebo obomi, ale musí byť tak zaliate, aby lasagne neboli suché, oni sa ešte "dovaria" v smotane a získajú zvláštnu chuť. Zapekáme pri 180 st.C asi 20 minút, vrch by mal byť pekný ružový.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára