13. 3. 2009

Kurča na víne

Suroviny:1 väčšie kura 
120 g rastlinného tuku 
50 g cibule 
½ kg jabĺk 
40 g hrozienok 
50 g vlašských orechov 
10 g medu 
2 dl bieleho vína 
šťava z ½ citróna 
muškátový kvet 
1/4 ČL mletého zázvoru 
mleté čierne korenie 
klinčeky 
soľ
Postup:Kura rozdeľte na štvrtky, osoľte, okoreňte, posypte zázvorom a do každej zapichnite klinčeky. Potom mäso pokvapkajte citrónovou šťavou rozmiešanou v 2 PL vína a dajte na 4 hodiny do chladničky. Cibuľu nakrájajte na plátky, jablká na štvrtky, orechy posekajte a hrozienka nechajte napučať v horúcej vode. Porcie kurčaťa prudko opečte na tuku, pridajte cibuľu, ľahko osmažte a podlejte vínom. Duste do mäkka. Pred dokončením pridajte jablká, orechy, med, muškátový kvet, hrozienka a krátko duste.

Žiadne komentáre: