Suroviny:1 väčšie kura
120 g rastlinného tuku
50 g cibule
½ kg jabĺk
40 g hrozienok
50 g vlašských orechov
10 g medu
2 dl bieleho vína
šťava z ½ citróna
muškátový kvet
1/4 ČL mletého zázvoru
mleté čierne korenie
klinčeky
soľ
Postup:Kura rozdeľte na štvrtky, osoľte, okoreňte, posypte zázvorom a do každej zapichnite klinčeky. Potom mäso pokvapkajte citrónovou šťavou rozmiešanou v 2 PL vína a dajte na 4 hodiny do chladničky. Cibuľu nakrájajte na plátky, jablká na štvrtky, orechy posekajte a hrozienka nechajte napučať v horúcej vode. Porcie kurčaťa prudko opečte na tuku, pridajte cibuľu, ľahko osmažte a podlejte vínom. Duste do mäkka. Pred dokončením pridajte jablká, orechy, med, muškátový kvet, hrozienka a krátko duste.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára