17. 3. 2009

Kurča na sladkokyslo

kuracie prsia (nakrájané na kocky veľké 1 cm), 25 g bambusových výhonkov (nakrájaných na plátky),  zelená paprika (zbavená semien a nakrájaná na tenké plátky), 2 očistené mrkvy (nakrájané na tenké rezančeky dlhé 3 cm), 1 jarná cibuľa (olúpaná a nahrubo nakrájaná na kúsky veľké 1 cm), strúčik cesnaku (olúpaný a nasekaný), 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu, 2 lyžice oleja, 3 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na plátky), pol čajovej lyžičky soli
cestíčko : vajce, 100 g hladkej múky, 25 g kukuričného škrobu, fritovací olej
omáčka : lyžica sójovej omáčky, lyžica paradajkového pretlaku, 2 čajové lyžičky kukuričného škrobu,  lyžica jemného prírodného cukru, lyžica bieleho octu, 450 ml kuracieho vývaru, štipka Glutasolu

Zmiešame soľ a kukuričný škrob. Obalíme v ňom kúsky kurčaťa. Cestíčko získame zmiešaním preosiatej múky, kukuričného škrobu s vajcom a primeraným množstvom vody. Dobre ho ušľaháme. Rozpálime fritovací olej. Kúsky kurčaťa ponoríme do cestíčka a fritujeme, až sú zlatohnedé a chrumkavé. Necháme ich na obrúsku odkvapkať a uchováme v teple. Vo woku zohrejeme 2 lyžice oleja a za stáleho miešania pražíme cibuľu, ďumbier a cesnak asi 3 minúty. Pridáme mrkvu a pražíme asi 2 minúty. Pridáme zelenú papriku a pražíme ďalšie asi 2 minúty. Pridáme bambusové výhonky, osolíme a dôkladne premiešame. Všetky prísady do omáčky zmiešame a nalejeme na uvarenú zeleninu. Povaríme asi 3 minúty, až omáčka zhustne a spriesvitnie. Upražené kúsky kurčaťa naukladáme na servírovaciu misu a polejeme ich sladkokyslou omáčkou.

Žiadne komentáre: