23. 3. 2009

Kuracie prsia v jogurte

Suroviny:500g kuracích pŕs, 1-2 tégliky bieleho jogurtu, 1 citrón, olivový olej, 100g parmezánu, 150g strúhanky, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ, olej na vymastenie pekáča a pokvapkanie mäsa    

Postup:Deň vopred zmiešame jogurt, šťavu z 1/2 citróna a 1-2 lyžice oliv. oleja a do tejto marinády uložíme umyté rezne min na 5-8 hodín, najlepšie na noc.V miske zmiešame postrúhaný syr, posekanú petržlenovú vňať a strúhanku. Mäso vyberieme z jogurtovej zmesi, obalíme v syrovo-strúhankovej zmesi a poukladáme na vymastený pekáč.Takto pripravené mäso pokropíme olejom a 10-15 minút pečieme v rúre vyhriatej na 180°C do zlatista. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

Žiadne komentáre: