17. 3. 2009

Kuracie prsia s brokolicou

Suroviny:4 kuracie prsia, 200 ml kyslej smotany, 100 ml sladkej smotany, 1 bal. mrazenej brokolice, 1 plesňový syr, 1 PL karí korenia, 3 PL hladkej múky, mleté biele korenie, grilovacie korenie, olej a soľ   

Postup:Kuracie prsia zľahka naklepeme a obalíme v múke, do ktorej sme pridali grilovacie korenie, biele korenie a soľ. Takto pripravené mäso sprudka orestujeme na oleji a preložíme do zapekacej nádoby. Nakrájanú brokolicu navrstvíme na mäso a prikryjeme plátkami plesňového syra. Zapekáme v rúre pri 180°C, kým sa syr nerozpustí. Medzitým za stáleho miešania privedieme k varu kyslú a sladkú smotanu , pridáme karí korenie, soľ, petržlenovú vňať a odstavíme. Touto omáčkou prelejeme mäso tesne pred servírovaním. Dozdobíme petržlenovou vňaťkou a môžeme podávať.

Žiadne komentáre: