13. 3. 2009

Králik na hubách

Suroviny:1 králik
1 strúčik cesnaku
2 cibule
250 g olúpaných rajčín
3 PL oleja
soľ, korenie
1 PL provensálskeho korenia
500 ml vývaru  
500 g lesných húb
425 ml konzerva bielej fazule
1 PL solamylu
4 PL bieleho vína
Postup:Mäso umyjeme a osušíme. Oddelíme stehná, vykostíme chrbát. Olúpeme cesnak a cibuľu a drobno nasekáme. Rajčiny sparíme a olúpeme, rozkrojíme, vyberieme jadrovníky a dužinu nakrájame. V panvici rozpálime 2 lyžice oleja a vykostené mäso na ňom opražíme a vyberieme. Stehná opečieme, osolíme a okoreníme. Pridáme cesnak, cibuľu a rajčiny. Zalejeme vývarom a prikryté dusíme asi 45 minút. Hríby očistíme a podusíme ich na 1 lyžici oleja. Pridáme Solamyl rozšľahaný vo víne, odkvapkané fazule a všetko uvedieme do varu. Krátko povaríme, pridáme na začiatku opečené mäso a asi 5 minút ešte varíme na miernom ohni, potom osolíme. Mäso rozdelíme na taniere a obložíme hubovou zmesou s fazuľami.
Vhodnou prílohou je cestovina.

Žiadne komentáre: