24. 3. 2009

Karé na parížsky spôsob

Suroviny:600 g bravčového karé
200 g údeného mäsa
100 ml kyslej smotany
50 g hladkej múky
2 vajcia
2 lyžice mlieka
100 g strúhanky
korenie na fašírky
soľ
olej
Postup:Karé umyjeme, usušíme, rozdelíme na 4 plátky a dobre naklepeme. Vyklepané plátky z oboch strán osolíme a posypeme fašírkovým korením. Údené mäso pokrájame na menšie kúsky a zomelieme v mäsovom mlynčeku. K zomletému mäsu pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame, až vznikne krémová plnka.Každý plátok mäsa pokryjeme údenou plnkou, opatrne zvinieme a starostlivo spojíme špáradlom, aby plnka počas ďalšej prípravy nevytiekla.Závitky oblíme v hladkej múke, rozšľahaných vajciach s mliekom a v jemnej strúhanke. Na panvici rozpálime olej a obalené závitky zo všetkých strán vypražíme dozlatista. Hotové necháme odkvapkať na papierovej utierke.Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovou prílohou

Žiadne komentáre: