13. 3. 2009

Kapor na studeno

Suroviny:4 porcie kapra, 1 dl bieleho vína alebo 2 PL citrónovej šťavy, 1 cibuľa, 1 bobkový list, zrnká čierneho korenia, soľ, citrón, 50 g cibule, 20 g oleja, 100 g paradajkového pretlaku alebo 500 g olúpaných nakrájaných paradajok, soľ, mlete čierne korenie, cukor, cesnak, papriková vegeta, bazalka alebo tymián
Postup:Porcie kapra zalejeme vínom alebo citrónovou šťavou a doplníme vodou, aby porcie boli práve ponorené, pridáme koreniny, plátky cibule, 2 plátky olúpaného citróna a dusíme namiernom plameni domäkka. Jemne nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pretlak, vývar kapra, cesnak, vegetu, bazalku a vodu podľa potreby. Krátko podusíme a precedené nalejeme na porcie kapra.     V chladničke necháme 1-2 hodiny.

Žiadne komentáre: