13. 3. 2009

Kapor na šampionoch

Suroviny:8 porcií očisteného kapra, 2 cibule, 350 g šampňónov, 2 strúčiky cesnaku, šťava z 1 citróna, hladká múka na obaľovanie, olej, soľ, mlete čierné korenie, 1 PL masla
Postup:Porcie ryby pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme cesnakom utreným so soľou, okoreníme a necháme chvíľu odležať. Očistené šampiňóny pokrájame na plátky. Posekanú cibuľu speníme na oleji vo väčšou kastróli. Pridáme porcie ryby obalené v múke a po oboch stranách prudko opečieme. Podlejeme trochou vody alebo rybieho vývaru a prikryjeme. Na masle udusíme šampiňónya pridáme ku kaprovi, spoločne dodusíme. Kapra už neobraciame, aby sa nerozpadol. Podávame so zemiakmi a zeleninou.

Žiadne komentáre: