24. 3. 2009

Jemné pagáčiky

Suroviny:3 žĺtky lyžičku soli,50 g rastlinného tuku,50 g droždia,300 g pomletých škvariek,téglik pochúťkovej kyslej smotany,vajce,200 ml mlieka,trochu cukru    

Postup:V osladenom mlieku necháme vykysnúť droždie.Kvások pridáme k múke, pridáme žĺtky, smotanu a soľ.Vypracujeme cesto, rozvaľkáme ho a potrieme škvarkami.Preložíme ako obálku, potom ešte napoly a necháme 20 minút podkysnúť. Opäť rozvaľkáme, preložíme a necháme podkysnúť. Opakujeme tri razy. Na štvrtý raz cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 2 cm a vykrajujeme pagáčiky. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť do rozpálenej rúry.

Žiadne komentáre: