17. 3. 2009

Jablkový mrežovník s džemom

Suroviny:350 g hladkej múky špeciál
250 g margarínu
1 vajce
1 vrecúško prášku do pečiva
150 g práškového cukru
Na plnku: ½ kg očistených a postrúhaných jabĺk
1 vrecúško vanilínového cukru
1 vrecúško škoricového cukru
pikantnejší džem
Postup:Múku zmiešame s práškom do pečiva a preosejeme. Pridáme práškový cukor, vajce, margarín a rýchlo spracujeme hladké, lesklé cesto. Dáme do chladničky odležať asi na 30 minút, potom rozdelíme napoly. Vyvaľkáme prvú časť, preložíme na suchý plech a potrieme pikantnejším, kyslejším džemom. Na džem rozložíme postrúhané jablká a osypeme ich vanilínovým a škoricovým cukrom. Druhú polovicu cesta tiež vyvaľkáme, radielkom pokrájame na pásiky, mriežkovito ich poukladáme na koláč a upečieme.

Žiadne komentáre: