18. 3. 2009

Hubový guláš so špenátovými haluškami

Suroviny:250 g dubákov., 200 g kuriatok., 300 g šampiňónov., 250 g hlivy ustricovej., cibuľu., papriku., paradajku., ½ kg múky., olej., maslo., 3 vajcia., 100 g špenátu., viazaničku petržlenovej vňate., soľ., mleté čierne korenie., mletú papriku., niekoľko byliek tymianu         

Postup:Huby očistíme a pokrájame na hrubo. Cibuľu nasekáme najemno a osmažíme na rozpálenom oleji. Pridáme rozkrájanú papriku, paradajku, a napokon všetko posypeme mletou paprikou. Zalejeme troškou vody, osolíme a okoreníme. Podľa chuti môžeme pridať i tymian. Do gulášového základu vsypeme najprv kuriatka, po chvíli šampiňóny a hlivu ustricovú. Keď dusené huby začnú púšťať šťavu, môžeme pridať i dubáky. Posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a všetko krátko povaríme. Z múky,vajec, trošky soli a vody vymiesime cesto na halušky. Potom z neho odkrajujeme malé kúsky, ktoré hneď hádžeme do horúcej slanej vody a varíme. Na panvici rozpustíme kúsok masla, na ktorom dôkladne podusíme špenát. Dusený špenát osolíme, okoreníme a premiešame s precedenými a odkvapkanými haluškami, ktoré budú chutnou prílohou k hubovému gulášu.

Žiadne komentáre: