18. 3. 2009

Hubová mačanka

Suroviny:huby (čerstvé alebo sušené ), cibuľu, tuk, hladkú múku, soľ, mleté čierne korenie, vodu z kyslej kapusty, cesnak, na dochutenie, vegeta , smotana  

Postup:Na masti speníte cibuľku, pridáte pokrájané huby ( čerstvé alebo sušené a vopred namočené), soľ, mleté čierne korenie, prípadne mletú červenú papriku, premiešate, podlejete vodou (pri sušených tou, v ktorej sa močili) a dusíte. Keď sú huby mäkké, prilejeme vodu z kapusty a povaríme. Nakoniec zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, dochutíme prelisovaným cesnakom, podľa potreby ešte dochutíme a konzumujeme s chlebom. Ten si nalámeme na kúsky, postupne ich hádžeme do máčanky lovíme ich lyžicou.

Žiadne komentáre: