24. 3. 2009

Grécke pagáče

Suroviny:1 kg hladkej múky
3 hrste polohrubej múky
100 g droždia
1 polievková lyžica kryštálový cukor
6 dcl mlieka
3 kávové lyžičky soli
1 kávová lyžička vegeta
1 dcl oleja
Postup:Z polovice mlieka, kryštálového cukru, droždia si urobíme kvások. Zamiesime cesto a nechame trochu podkysnúť. Rozdelíme ho na 4 časti, ktoré rozvaľkáme asi na ½ cm. Vymiešame celú Heru, do ktorej pretlačíme 3 – 4 hlávky cesnaku. Natrieme na vyvaľkané cesto tak, aby zostalo na všetky 4 časti. Stočíme ako roládu a krájame asi na 1 cm kúsky, ktoré ukladáme na vymastený plech ako osie hniezda. Necháme podkysnúť asi ½ hodinu. Vrch potrieme vyšľahaným vajcom, posypeme vegetou, sezamom. Na plech ukladáme redšie, pečieme do zlatista.

Žiadne komentáre: