16. 3. 2009

Fašiangové šišky:

Suroviny:1 celý tvaroh 
20dag hlad.múky špeciál 
2 malé lyžičky práškového cukru 
1 kávovú lyžičku sódy bicarbony 
pol malej lyžičky soli 
1 vajce 
1 dl mlieka 
tuk na smaženie
Postup:Tvaroh rozotrieme v miske,pridáme preosiatu múku,cukor,sódu bikarbónu a soľ.Všetko vymiešame a pridáme rozhabarkované vajce.Opäť premiešame a vlejeme mlieko.Cesto dobre vymiesime a dáme na chvíľu odpočinúť(nie do chladu).Zatiaľ si pripravíme dosku,malý pohárik na vykrajovanie,panvicu na vysmáženie.Dosku pomúčime.Položíme cesto,rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a začneme vykrajovať kolieska.Dáme na rozohriaty tuk a vysmážame do rúžova.Plníme džemom.

Žiadne komentáre: