17. 3. 2009

Dusená tekvica s paradajkami

Suroviny:600 g tekvice, 4 paradajky, 100 ml kyslej smotany, 1 cibuľa, 2 lyžice oleja, mletá rasca, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, štvrť čajovej lyžičky štipľavej mletej červenej papriky, soľ.   

Postup:Olúpanú tekvicu zbavíme jadrovníkov a nakrájame na malé kúsky. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenom oleji. Pridáme tekvicu a opražíme. Osolíme, posypeme rascou, pridáme petržlenovú vňať, olúpané a nakrájané paradajky a podlejeme. Prikryjeme a dusíme. Počas dusenia nemiešame. Keď je tekvica polomäkká, zalejeme ju kyslou smotanou, posypeme mletou paprikou, prikryjeme a vložíme do vyhriatej rúry. Udusíme domäkka.

Žiadne komentáre: