18. 3. 2009

Drožďová polievka

Suroviny:40 g masti, 40 g cibule, 40 g cerstveho droždia, 20 g hladkej múky, 1 lyzicka mletej červenej papriky, 1 1/2 l vody, 50 g mrkvy, sol, mlete čierne korenie, 50 g sterilizovaneho hrašku, petržlenova vnat  

Postup:Mast rozpustime a spenime na nej nadrobno posekanu cibulu, pridame droždie a za staleho miešania opražime. Potom pridame múku, znovu popražime. Nakoniec pridame trochu mletej papriky, zalejeme vodou, pridame umytu, očistenu a pokrajanu mrkvu, osolime, okorenime mletým čierným korenim a varime dovtedy, pokial zmakne mrkva. Do hotovej polievky dame prehriat scedeny sterilizovaný hrašok a pred podavanim posekanu petržlenovú vnat

Žiadne komentáre: