24. 3. 2009

Domáci utopenci

Suroviny:500 g cibule,500 ml octu,1500 ml vody, prípravok deko,nové korenie 3 ks bobkového listu lyžičku horčičných semienok,cukor,soľ
Postup:Špekáčiky olúpeme a nakrájame na plátky. Cibule tiež olúpeme a nakrájame nadrobno.Ukladáme do pohára vždy striedavo cibuľu a špekáčiky, až kým nevyčerpáme všetky suroviny. V hrnci medzitým uvaríme nálev z vody, octu, deka, soli, cukru a korenia, ktorým zalejeme špekáčiky s cibuľou. Pohár uzavrieme a vložíme do chladnej komory minimálne na týždeň. Utopenca konzumujeme s čerstvým chlebom a dobre vychladeným pivom. Pre milovníkov ostrých jedál je ideálne k utopencom prihodiť niekoľko čili papričiek.

Žiadne komentáre: