16. 3. 2009

Domáci krémeš

Suroviny:8 dcl mlieka, 2 žĺtky, 2 PL hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 2 Zlaté klasy, 15 dkg práškového cukru, 2 PL rumu, 250 g masla, 1 balenie medových plátov, čokoláda na poliatie, 2 šľahačkové smotany, 2 stužovače smotany           

Postup:Do mlieka dáme vanilkový cukor. Ďalej pridáme 2 Zlaté klasy, žĺtka a nakoniec 2 PL hladkej múky. Varíme až do úplného uvarenia – t.j. stav, keď je puding riadne hustý a čo je veľmi dôležité - nechať ho úplne vychladnúť. V ďalšej mise si vymiešame maslo s 2 PL rumu alebo rumovou arómou a 15 dkg práškového cukru do peny. Spojíme krémy, čiže puding primiešavame so šľahačom na nízkych obrátkach pomaly po kôpke, až urobíme krém. Začneme stavať krémeš. (Iste ste si všimli, že v balení sú 4 kusy plátov, aj tento recept je na 4 kusy plátov). Na podnos, ktorý sa nám zmestí do chladničky, dáme vedľa seba dva medové pláty. Na to natrieme žltú plnku. V mise vyšľaháme 2 alebo 3 šľahačky s 2 alebo 3 stužovačmi. Šľahačku neochucujeme, pri jedení krémešu sa chute vynikajúco spoja. Na žltú plnku nanesieme šľahačku, pekne ju poupravujeme, prikryjeme medovými plátmi a polejeme čokoládovou polevou.

Žiadne komentáre: