14. 3. 2009

Domáce lasagne

Suroviny:cesto na lasagne 
100g hladkej múky 
1 vajíčko 
1 PL oleja 
trocha šafranu, alebo kurkumy
mäso 
1 stredne veľká cibuľa 
500g mletého mäsa 
2 PL červeného vína 
1 bujón 
2 konzervy potlačených rajčín 
bešamel: 
50g masla roztopiť v hrnci, 
50g hladkej múky (ako zápražka) 
3/4 l mlieka
Postup:Z múky, vajíčka, oleja a korenia si pripravíme hladké cesto. Cesto natenko vyvaľkáme, nakrájame ho na veľké štvorce a necháme schnúť asi 30 minút. Môžeme si ho pripraviť aj do zásoby. Potom ho varíme v slanej vode cca 5 minút. 
Všetko restujeme na panvici a dáme podusiť. Toto všetko necháme povariť ešte 30 minút a necháme stáť cez noc. Múku za stáleho miešania pridáme na maslo a zalejeme mliekom, na malom ohni miešame až kým to nemá tú správnu hustotu.Plech vytrieme maslom, nalejeme bešamel, dáme cestovinu lasagne, bešamel, mäso, lasagne... 3 vrstvy. Končíme lasagnami a bešamelom. Na vrch dáme postrúhaný syr a trošku masla. Pečieme 25 minút (do zlata).

Žiadne komentáre: