17. 3. 2009

Čučoriedkový koláč s mandľami

Suroviny:300 g rastlinného tuku
250 g cukru
balíček vanilkového cukru
lyžičku strúhanej kôry z citróna
4 vajcia
100 g kyslej smotany
100 g mletých mandlí
300 g hladkej múky
2 lyžičky kypriaceho prášku
750 g čučoriedok
2 lyžice práškového cukru na záverečné posypanie hotového koláča
Postup:V miske ušľaháme do peny tuk, cukry a kôru z citróna, postupne vmiešane žĺtka, smotanu a pridáme mandle, múku a kypriacim práškom, nakoniec sneh. Cesto rovnomerne rozprestrieme na plech vyložený papierom na pečenie a navrch rozdelíme čučoriedky. Pečieme v rúre pri 200°C dozlatova cca 30 min. Dáme vychladnúť a pred podávaním koláč pocukrujeme.

Žiadne komentáre: