23. 3. 2009

Čokoládová strecha

Suroviny:250 g Cery
250 g pr. Cukru
3 vajcia
3 PL kakaa
100 g horkej čokolády
100 g tortových oblátok
200 g miešaných orechov
50 g želé cukríkov
Čokoládová poleva:
150 g hnedej čokolády
25 g Cery
50 g bielej čokolády
alobal na zabalenie
Postup:Vajcia, pokrájaný tuk a cukor šľaháme nad parou asi 15 minút.Pridáme kakao, na kúsky polámanú čokoládu a šľaháme ešte asi 5 minút.Necháme chvíľu vychladnúť a do hmoty zameišame polámané oblátky, orechy a cukríky.Čokoládová poleva: Hmedú čokoládu s tukom rozpustíme nad parou a zamiešame.
Príprava Čokoládovej strechy:Hmotu preložíme na alobal, sformujeme do tvaru striešky, zabalíme a dáme stuhnúť do chladničky.Polejeme čokoládovou polevou (tuk a čokoládu rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli). Na ešte nestuhnutú polevu nakvapkáme bielu čokoládu a pomocou nože vytvarujeme ozdobné vlnovky.Po stuhnutí polevy pokrájame na trojuholníky.


Žiadne komentáre: