50 g práškového cukru
Soľ
Ostrúhaná kôra z 1 citróna
2 žĺtky
150 g hladkej múky
50 g strúhaného kokosu
4 PL mlieka
Krem:75 g maizeny
5 žĺtkov
150 ml šľahačkovej smotany
200 g kryštálového cukru
Štipka soli
150 ml citrónovej šťavy
Ostrúhaná kôra z 1 citróna
20 g masla
400 g černíc
Postup:Maslo, cukor, štipku soli a citrónovú kôru spolu vyšľaháme. Postupne zašľaháme žĺtky, múku, kokos a mlieko. Plech veľkosti 29x20 cm vyložíme papierom na pečenie a naň natrieme pripravené cesto. V rúre vyhriatej na 170 C pečieme približne 15 až 20 minút.
Na krém vyšľaháme 250 ml vody so žĺtkami a s maizenou. V hrnci privedieme do varu smotanu, cukor a štipku soli. Žĺtkovú zmes vymiešame s polovicou prevarenej smotany, vlejeme k zvyšnej smotane a pri miernej teplote a za stáleho miešania povaríme 1 minútu.Do uvareného krému všľaháme citrónovú šťavu, kôru , maslo a zmes necháme mierne vychladnúť. Upečené a vychladnuté cesto natrieme vlažným krémom.. Navrch poukladáme očistené černice a jemne ich zatlačíme do krému.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára