24. 3. 2009

Čabajkové koláčiky

Suroviny:200 g polohrubej múky,200 g tuku,150 g tvrdého syra ,100 g čabajky, vajce, cibuľu,soľ Na plnku 100 g mäkkého tvarohu,50 g masla,mleté biele korenie ,soľ    

Postup:Cibuľu ošúpeme a rozdelíme na štvrtiny, čabajku tiež ošúpeme a spolu s cibuľou zomelieme na mäsovom mlynčeku. Tvrdý syr nastrúhame. Hladkú a polohrubú múku zmiešame, pridáme pomletú zmes, syr, zmäknutý tuk, soľ, vajce a spracujeme cesto, ktoré necháme v chlade aspoň hodinu odpočinúť. Potom z neho vyvaľkáme plát hrubý asi 4 mm a vykrajujeme z neho kolieska. Na polovici koliesok vykrojíme menšou formičkou stredy. Kolieska preložíme na vymastený plech a upečieme ich pri teplote 200 stupňov. Počas pečenia si pripravíme plnku: smotanový syr vymiešame spolu s tvarohom a zmäknutým maslom do penista, ochutíme korením a soľou. Plnkou zlepujeme kolieska, ozdobíme ich kúskom čabajky a zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: