18. 3. 2009

Bravčovina dusená po domácky

Suroviny:500 g bravčoviny, 15 g múky, 50 g masti, 600 g zemiakov, 120 g mrkvy, 100 g cibule, 40 g repy, 25 g celeru, 20 g petržlenu, 60 g rajčin, bobkový list, korenie, soľ, petržlenovú alebo kôprovú vňať    

Postup:Maso narežeme na porciové kúsky, zľahka natlčieme, osolíme, okoreníme obalíme v múke a a osmažíme po vytvorenie kôročkyMrkvu, repu, petržlen a celer narežeme nadrobné kocky, cibuľu na kolieska a zľahka osmažíme. Zvlásť usmažíme zemiaky narezané na krúžky.Pripravenú bravčovinu dáme do nádoby tak, aby zdola a zhora bola vrstva zeleniny, pridáme rajčiny a bobkový list, zalejeme vývarom z kostí tak, aby boli produkty zaliate, zakryjeme a dusíme pri miernej teplote.Pri podávaní posypeme narezanou zelenou vňaťou.

Žiadne komentáre: