17. 3. 2009

Bolonské vegetariánske špagety

Suroviny:1 balíček špagiet
soľ
2 lyžice olivového oleja
1 cibuľa
100 g nakladaných olív
2 červené papriky
3-4 paradajky
2 strúčiky cesnaku
40 g parmezánu
bazalka
Postup:Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a usmažíme ju na oleji do sklovita. Papriku očistíme, pokrájame na rezančeky, pridáme k a spolu smažíme ďalej. Primiešame ošúpané a pokrájané paradajky, popučený cesnak, ochutíme a dusíme spolu asi 10 minút. Odstavíme a vmiešame ešte polovicu syra postrúhaného na jemné plátky. Špagety uvaríme v osolenej vode, scedíme, zmiešame s pripravenou zmesou a rozdelíme na teplé taniere. Posypeme zvyšným syrom, olivami a jemne potrhanými lístočkami bazalky. 

Žiadne komentáre: