17. 3. 2009

Biftek na hubách

Suroviny:4 bifteky, 20 g oleja, 150 g čerstvých šampiňónov, 50 g masla, 6 PL smotany, 1 citrón, opečené zemiaky, soľ, mleté čierné korenie    

Postup:Bifteky mierne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme olejom. Necháme chvíľu v pokoji. Z časti šampiňónov nakrájame malé hranolky, ktoré mierne okoreníme. Nožom biftek niekoľkokrát narežeme a vsunieme tieto huby. Ostatné šampiňóny nakrájame na drobné plátky. Pripravené bifteky grilujeme 4 min. Šampiňóny vložíme do šťavy z biftekov, pridáme maslo a podusíme. Bifteky ešte grilujeme z každej strany 3 min. Potom ich vyberieme, položíme na opečené zemiaky. Dusené huby osolíme, zalejeme smotanou a pokvapkáme citr.šťavou. Hotové bifteky prelejeme hubovou omáčkou.

Žiadne komentáre: